Deprecated: Required parameter $parent_category follows optional parameter $port_size in /customers/9/a/1/greenonwheels.com/httpd.www/wp-content/themes/bluediamond/include/plugin/portfolio-item.php on line 208 Deprecated: Required parameter $parent_category follows optional parameter $port_size in /customers/9/a/1/greenonwheels.com/httpd.www/wp-content/themes/bluediamond/include/plugin/portfolio-item.php on line 271 Deprecated: Required parameter $orig_w follows optional parameter $ignore in /customers/9/a/1/greenonwheels.com/httpd.www/wp-content/themes/bluediamond/include/plugin/filosofo-image/filosofo-custom-image-sizes.php on line 241 Deprecated: Required parameter $orig_h follows optional parameter $ignore in /customers/9/a/1/greenonwheels.com/httpd.www/wp-content/themes/bluediamond/include/plugin/filosofo-image/filosofo-custom-image-sizes.php on line 241 Deprecated: Required parameter $dest_w follows optional parameter $ignore in /customers/9/a/1/greenonwheels.com/httpd.www/wp-content/themes/bluediamond/include/plugin/filosofo-image/filosofo-custom-image-sizes.php on line 241 Deprecated: Required parameter $dest_h follows optional parameter $ignore in /customers/9/a/1/greenonwheels.com/httpd.www/wp-content/themes/bluediamond/include/plugin/filosofo-image/filosofo-custom-image-sizes.php on line 241 Green on Wheels » AWV koopt 45 CNG-bestelwagens
02
FEB
2018

AWV koopt 45 CNG-bestelwagens

Posted By :
Comments : 0

10 percent van de vloot aan kleine bestelwagens rijdt voortaan op gas

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) rijdt jaarlijks zo’n 10,3 miljoen kilometer met haar voertuigenpark. Om de impact van haar activiteiten op het milieu te reduceren koopt AWV voortaan steeds als het mogelijk is CNG wagens aan. AWV deed daarom een eerste aankoop van 45 CNG-wagens. Dat komt overeen met zo’n 10% van haar vloot kleine bestelwagens.

Vlaanderen is Europa’s grootste uitstoter van vervuilende emissies zoals bijvoorbeeld fijn stof. Om de luchtkwaliteit te verbeteren en de impact van het verkeer op het klimaat te reduceren kiest het Agentschap Wegen en Verkeer resoluut voor milieuvriendelijke wagens.

Het merendeel van de voertuigen van AWV wordt gebruikt om de Vlaamse wegen te inspecteren. AWV zet nu in op de vergroening van haar wagenpark door de aankoop van 45 kleine CNG-bestelwagens ter vervanging van oude benzinewagens. Deze voertuigen zullen elk jaarlijks zo’n 15.000 km afleggen of 675.000km in totaal. De nieuwe bestelwagens hebben een ecoscore van 75. Dat is beduidend beter dan het streefcijfer van de Vlaamse overheid. Die wil tegen 2020 een gemiddelde ecoscore voor bestelwagens van 67.

“Ik heb de grootste gebruiker van wagens binnen de Vlaamse Overheid – AWV is goed voor 22% van het hele wagenpark – gevraagd om het goede voorbeeld te geven”, zegt Vlaamse minister van Mobiliteit Ben Weyts “Dankzij deze aankoop bestaat meteen 10% van het kleine bestelwagenpark uit zeer milieuvriendelijke voertuigen. De hoge ecoscore van deze CNG-bestelwagens is zelfs nog beter dan de norm die Vlaanderen zichzelf heeft opgelegd tegen 2020”.

Meer info op www.wegenenverkeer.be

Plaats een bericht

*